F A Q

DSC_0075

D.A.Photos este solutia ideala pentru a imortaliza momentele importante într-un mod artistic si stilat. Clientii imi spun ca este relaxant si distractiv sa lucram impreuna. Tind sa ma concentrez pe cuplu si lumea care graviteaza in jurul lor, fiind atenta in acelasi timp si la familie, domnisoarele de onoare si  imaginea de ansamblu a evenimentului. Cu siguranta veti fi incantati sa aveti fotografii prelucrate intr-un stil deosebit.

CAND SI UNDE PUTEM VEDEA POZELE?

Primele imagini, cele pentru postari pe Facebook sau alte retele sociale, se livreaza in 24/48 ore de la finalizarea sedintei foto. Restul fotografiilor vor fi disponibile in 3-7 zile de la data evenimentului. Acestea vor fi livrate in format electronic, iar link-ul de transfer va fi disponibil 7 zile pentru download. De asemenea pot fi comandate special, fotografii pe suport de hartie, canvas, foto-book, etc. toate aceste servicii avand cost suplimentar.

CE SUNT GIF-URILE ?

Imagini in miscare, in mediul on-line. Sedinta foto pentru GIF poate fi programata in timpul evenimentului sau ca sesiune-poveste. Va rog sa ma anuntati din timp daca doriti acest serviciu pentru a il putea planifica. Nu se percepe cost suplimentar pentru acest serviciu.

CUM SE FAC GIF-URILE?

Exista mai multe metode pentru realizarea GIF-urilor, iar acestea devin din ce in ce mai cautate.

CE ESTE FOTOGRAFIA IN CARE SE LEVITEAZA?

Acelea sunt fotografii cu voi sarind. Nu se potriveste tuturor acest stil si asta este de inteles, rochiile voluminoase nu ajuta si nu toata lumea poate sari pe tocuri. Anuntati-ma va rog daca sunteti interesati de acest serviciu pentru a putea planifica sedinta foto corespunzator.

LUCREZI SINGURA?

Da, pachetele si preturile specificate nu includ un al doilea fotograf. Daca se doreste un al doilea fotograf pot veni cu recomandari, pretul pachetului crescand. De multe ori planificarea programului cu 2 ore in plus in intinerariul  nuntii/evenimentului pentru a putea realiza fotografiile, este suficient pentru a nu mai fi nevoie de un al doilea fotograf.

CAT DE MULT NE PUTEM IMPLICA IN PROCESUL CREATIV AL SEDINTEI FOTO? PUTEM OFERI O LISTA CU IDEI?

Chiar incurajez cererile speciale (cadru strans miri, bunici, copii, parinti) insa nu voi reproduce munca unui alt fotograf de pe internet. Sa fiu creativa si sa regizez scena este ceea ce imi place sa fac si asa veti obtine cele mai bune rezultate. Fac tot posibilul sa indeplinesc toate cerintele clientilor mei.

CINE ESTE CLIENTUL?

Cuplul de miri/sarbatoritul sunt singurii clienti. Desi sunt prietenoasa si serviabila cu toata lumea, indicatiile sunt acceptate doar din partea cuplului/sarbatoritului, nu de la parinti, prieteni, dj sau alte persoane, indiferent cine achita serviciile foto.

SA ADUCEM RECUZITA LA SEDINTELE FOTO?

De obicei caut sa folosesc recuzita din locatia in care are loc sedinta foto. Nimic nu este necesar, in general fotografiile sunt facute in deplasare deci exista si posibilitatea ca recuzita sa ne incomodeze.

CAT TIMP ESTE NECESAR PENTRU O SESIUNE FOTO CREATIVA?

Voi lucra cu orice fel de timp imi este oferit, insa recomand 1-2 ore. Majoritatea clientilor solicita serviciile mele in special pentru partea de Fotografie Creativa, deci nu acordati acestora 15 minute din pachetul de 8 ore pus la dispozitie.

PUTEM LASA ORGANIZATORUL DE EVENIMENTE SA SE OCUPE DE TOT PROGRAMUL ZILEI EVENIMENTULUI?

Insist sa ramaneti implicati mai ales in ceea ce priveste planificarea programului si sa solicitati timp pentru sedinta Foto Creativa.

TREBUIE SA ANGAJAM FIRMA PENTRU ILUMINARE?

Rar este necesar, insa poate sa imbunatateasca considerabil atmosfera. Este neaparat necesar daca planificati o ceremonie/petrecere in aer liber noaptea. De asemenea daca lumina ambianta este mov, fotografiile vor avea tenta cu siguranta mov.

CATE FOTOGRAFII FACI LA EVENIMENT?

Variaza numarul acestora, in medie obtin cam 2000-2500 de imagini in 8 ore de sedinta foto. Se vor livra din ele intre 500-700 de fotografii – cele mai bune – deoarece veti primi varianta procesata, editata si retusata.

CU POZELE PE CARE NU LE SELECTEZI CE SE INTAMPLA? LE PUTEM PRIMI?

Din pacate NU. Toate imaginile care nu se ridica la standardele mele de calitate sunt sterse.

DEVELOPEZI SINGURA IMAGINILE?

Fotografiile sunt facute 100% in format digital. Toate albumele si suporturile foto sunt facute la un laborator profesional extern.

FACI FOTOGRAFIILE COLOR SAU ALB-NEGRU?

Fotografiile le veti primi color, alb negru sau alte filtre de culoare in functie de fiecare imagine in parte.

CUM FACI SA ARATE ASA POZELE TALE?

Cu camera foto… glumesc. „Look-ul” este rezultat din experienta acumulata continuu, creativitate si post-procesare. Toate efectele fotografiilor sunt aplicate in timpul editarii si nu pot fi inlaturate din imagini ulterior.

CINE FACE FOTOGRAFIILE?

Diana A intotdeauna planifica sa fie acolo ca fotograf. Doar in cazuri de urgenta se va prezenta un alt fotograf. Acest lucru nu s-a intamplat inca.

 FACI SI FOTOGRAFII DE GRUP/ FAMILIE, PORTRETE SI ALTE GRUPURI FORMALE?

Desi pe site nu se regasesc toate fotografiile, sigur ca fac si astfel de fotografii.

OFERI SI CABINA FOTO?

Nu, dar consider ca sunt foarte distractive.

POTI MERGE CU NOI IN CAUTAREA LOCATIEI PENTRU EVENIMENT?

Daca programul imi permite pot oferi si acest serviciu extra.

NE PUTEM INTALNII SI SOCIALIZA?

Putem discuta prin Skype, Whatsapp si alte medii on-line iar atunci cand programul o permite ne putem intalni pentru a pune la punct detaliile evenimentului.

PRIETENII SAU RUDELE POT ADUCE SI EI FOTOGRAF?

Bineinteles ca pot. Imi rezerv insa dreptul, ca atunci cand este necesar sa ii rog sa se opreasca temporar din facut poze. Acest lucru se intampla foarte rar, insa poate sa interfereze cu momentele unice astfel prelungind/incurcand ziua/momentul. O buna idee ar fi sa luati in considerare o Nunta Unplugged.

CE ESTE O NUNTA UNPLUGGED?

Spune-le tuturor invitatilor tai sa isi lase telefoanele in buzunare si alte device-uri acasa, daca preferi sa ai fotografii cu invitatii tai zambind in loc sa tina telefoanele in dreptul fetelor in toate pozele tale de la nunta. Asta poate reduce semnificativ pozele mai putin flatante facute in stil amator pe care tu sau invitatii tai le vor posta instant pe social-media. Pentru mai multe detalii va stau la dispozitie!

PUTEM PUNE PAUZA LA TIMPUL SI INTERVALUL ORAR INCLUS IN PACHET PENTRU MASA, CONDUS ETC?

Nu. Toate pachetele includ perioade consecutive de sedinta foto. Aceste perioade nu pot fi defalcate.

CE VREI SA SPUI PRIN “IMAGE RETOUCHING” INCLUS IN PACHETE?

Inlaturarea petelor de pe piele, riduri sau ceva din fundal ce distrage atentia. Tot este necesara angajarea unui hair si make-up stilist. Solicitarile speciale de schimbari, editari, efecte sunt luate in considerare de la caz la caz si imi rezerv dreptul de a avea tarif suplimentar sau de a refuza. Nu voi face pe nimeni sa para mai slab in fotografii, sau sa schimb forma diverselor parti anatomice, sau sa repar aspectul unei rochii care nu sta bine, sa adaug/scot persoane/lucruri din fotografii.

O SA NE PLACA CUM ARATAM IN POZELE DE LA NUNTA/EVENIMENT?

Posibil. Din pacate probleme legate de propria imagine corporală sunt din ce in ce mai dese in zilele noastre. Desi lucrez in a surprinde pe toata lumea in cel mai favorabil si mai bun „unghi” posibil, consider ca in ceea ce priveste imaginea de sine acest subiect implica mai mult decat make-up, pozitie sau Photoshop. Esti frumoasa/frumos, iubeste-te!

CINE DETINE COPYRIGHT PENTRU FOTOGRAFII?

Fotograful detine COPYRIGHT pentru toate fotografiile si materialele fotografice. Fotograful are dreptul sa foloseasca aceste imagini, fara acordul obtinut in prealabil de la client, in oricare din urmatoarele situatii: multiplicarea acestora atat pentru client cat si pentru familia si prietenii acestora, pentru portofoliul fotografului, mostre, participari la concursuri fotografice, expozitii de arta, uz editorial, promovarea fotografului si a partenerilor sai, site-ul fotografului, alte site-uri partenere, expunere in interiorul sau exteriorul studio-ului fotografului, pe blog, in reviste, carti, aplicatii, retele sociale si alte modalitati media inca neinventate.

DACA EU NU DORESC CA FOTOGRAFIILE MELE SA FIE FOLOSITE?

Prin folosirea fotografiilor in scop promotional eu obtin clienti noi. De asemenea mi-ar face mare placere sa castig premii si sa fiu publicata. Este pentru mine o extra-motivare ca fotograf sa lucrez cat mai bine. Daca in continuare nu sunteti de acord cu acest lucru si doriti sa le tineti private… anuntati-ma si cu siguranta vom gasi o solutie.

PUTEM PRIMI IMAGINILE IN FORMAT RAW?

Nu, o imagine RAW este cea rezultata direct din camera. Aceste fisiere RAW nu arata deloc ca fotografia finala. Acum, daca te referi la: imaginea digitala, editata, retusata si corectata color? Atunci DA, pe acelea le veti primi.

SUNT LOCATII IN CARE NU MERGI?

In principiu nu.

VEI LUCRA CU CLIENTI/CUPLURI DE ACELAS SEX, SAU ALTE ORIENTARI SEXUALE?

DA! Diana A Photos sustine egalitatea matrimoniala.

TE PUTEM ANGAJA?

In functie de disponibilitate, cel mai probabil DA. Voi refuza in schimb ocaziile care pun restrictie pe creativitatea mea, care nu se potrivesc stilului meu, sau sa reproduc in detaliu munca altui fotograf.

CARE ESTE SUMA NECESARA PENTRU A REZERVA DATA/SERVICII FOTO?

Rezervarea zilei presupune achitarea a 1/3 din pretul convenit, restul urmand a fi achitat ulterior. Pentru alte detalii va stau la dispozitie.

CE TIPURI DE PLATA ACCEPTI?

Numerar sau virament bancar.

CAT DE REPEDE AR TREBUI SA REZERVAM DATA?

Cat de curand posibil!!! De cele mai multe ori programarile se fac cu un an in avans. Daca aveti data stabilita, nu amanati! Nici o data nu este rezervata pentru nici o perioada de timp fara achitarea avansului.

AI MAI MULTE INTREBARI?

Le astept pe: d.a.photos@outlook.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s